close
KultureVideo

TETOVË: LIBRI “TERRITORI I LUFTËS SË HESHTUR” I SELIM IBRAIMIT

“Kontribut për njohjen e çështjeve të pazgjidhura në Ballkan”


Territori i luftës së heshtur “ -Trende dhe dinamika të reja gjeopolitike në Europën Juglindore është libri më i fundit i publicistit, analistit Selim Ibrahimi të cilin e ka promovuar në ambientet e fakultetit Juridik pranë Universitetit të Tetovës ku kanë marrë pjesë personalitete të ndryshme, si Profesor Universitarë, Studiues dhe student.

Sipas autorit ky libër është vazhdimësi e librit “Paqja e ftohtë” dhe në përmbajtjen e tij ngërthen tema që kryesisht ndërlidhen me gadishullin Ballkanik, luftërat, dhe çështjet e pazgjidhura të shteteve të Ballkanit.Selim Ibraimi  lidhur me këtë libër thotë se kauzat kombëtare të etnive të mbetura nën shtetet aktuale ende nuk kanë marrë fund.

Recenzentët e librit thonë se ky libër përbën një kontribut të rëndësishëm për njohjen e çështjeve të pazgjidhura në Ballkan.

Përndryshe përveç profesor Fehari Ramadanit recenzentë të librit janë edhe gazetari publicist Emin Azemi, Profesor Jusuf Zejneli, dhe profesor James Pettifer, ndërsa redaktor i këtij libri është profesor David Ratliff. /L. A. /

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia