close
Ekonomi

SHKUP: PROGRAMI PËR FINANCIM TË EKONOMISË SË GJELBËRT

Screenshot_6

Angjushev: Investimi në efikasitetin energjetik kthehet dyfishë


Zv/Kryeministri për Çështje Ekonomike Koço Angjueshev ka marrë pjesë në konferencën për promovimin e “Programit për Financim të Ekonomisë së gjelbërt në Maqedoni” në organizim të Bankës Evropiane për Ripërtrirje dhe Zhvillim.

Unë fjalimin tim do ta filloj me një matematikë të thjeshtë. Cdo një euro të investuar në efikasitetin energjetik kursen 2.2 euro në prodhimin e energjisë elektrike. Nga këtu fillon e gjithë logjika në stimulimin e efikasitetit energjetik. Nëse ne, më herët zhvillimin e ekonomisë e shihnim përmes harxhimit të energjisë, sot në botë tashmë nuk është kështu. Sot në botë zhvillimi i ekonomisë matet me atë se sa do ta rrisni BPV-në tuaj, kurse gjatë kësaj ta zvogëloni harxhimin e energjisë. Maqedonia është e përcaktuar ta zvogëlojë harxhimin e energjisë për 14.37% gjatë disa viteve të ardhshme dhe këtë mund ta bëjë vetëm me efikasitet energjetik dhe investime në projekte të burimeve të ripërsëritshme të energjisë.” /Art Channel/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia