close
Vendi

SHKUP: BORISOV REAGON NDAJ DEKLARATËS SË ZAEVIT

auto_bbbb1501333899

Zaev miqësia me Bullgarinë është e sinqertë


Kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov, ka dërguar porosi deri tek kryeministri Zoran Zaev se duhet dy herë të mendojë përpara se të thotë diçka, pasi që, ashtu siç thotë ai, vjen koha kur vendet anëtare të BE-së do të vendosin për fatin e Maqedonisë.Ndërkaq gjatë ditës së sotme kryeministri Zoran Zaev në profilin e tij në fejsbuk porositi se Maqedonia dhe Bullgaria kanë miqësi dhe bashkëpunim të sinqertë.

Kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov, pas thuajse një javë u është përgjigjur kritikave të politikanëve bullgar në lidhje me deklaratën e kryeministrit Zoran Zaev, të dhënë më 4 gusht se Kryengritja e Ilidenit është maqedonase. Borisov ka porositur se duhet dy herë të mendojë përpara se të thotë diçka, pasi që, ashtu siç thotë ai, vjen koha kur vendet anëtare të BE-së do të vendosin për fatin e Maqedonisë.

“I lë të gjithë që t’i rrëfejnë tregimet e tyre, ajo është në llogari të tij. Pa dallim nëse e ka thënë me qëllim ose pa qëllim, shkon në llogari të tij, pasi që kur bëhet fjalë për BE edhe ne patjetër duhet që të japim pajtueshmëri dhe ne në ato momente do të kujtohemi në ato çështje. Këshilla ime është që të jetë më i kujdesshëm”, tha Borisov.

Paraprakisht, liderja e socialistëve në Bullgari, Konrelija Ninova, e ka kritikuar Zaevin dhe e ka ftuar Borisovin që të reagojë për deklaratën.

“Miqësia ime personale me Zaev, idetë që i ndajmë dhe puna e përbashkët mes LSDM-së dhe PSB, ardhmëria e përbashkët e dy vendeve si pjesë e BE-së dhe NATO-s janë shumë të rëndësishme dhe kujdesemi për këto qëllime, por faktet historike janë diçka tjetër dhe nuk guxojmë që t’i injorojmë”, ka deklaruar ajo.

Ndërkaq gjatë ditës së sotme kryeministri Zoran Zaev në profilin e tij në fejsbuk porositi se Maqedonia dhe Bullgaria kanë miqësi dhe bashkëpunim të sinqertë. Ai shton se mbi një vit shënojmë pjesë të përbashkëta të historisë midis dy popujve dhe se disa herë së bashku shënojmë ngjarje historike.

“Shikoj se në Bullgarinë mike u hap një debat publik dhe u shtrua madje edhe pyetja nëse ne dy vendet dhe dy popujt ndërtojmë miqësi dhe bashkëpunim të sinqertë. Dua t’i porosis të gjithë qytetarët, madje edhe kritikët në Maqedoni dhe Bullgari të mos kenë dilema se miqësia dhe bashkëpunimi janë të sinqerta. Sinqerisht dëshirojmë bashkëpunim dhe miqësi siç e nënshkruam atë në Marrëveshjen për fqinjësi të mirë dhe miqësi.   

Në mesazh shpreh bindjen se është duke u ndërtuar miqësi e sinqertë e cila, siç thotë me shekuj ishte humbur dhe se kjo ishte humbje për të dyja vendet. Zaev shton se  së bashku do ta shënojmë të kaluarën tonë dhe themelet e asaj të kaluare do të vazhdojmë ta ndërtojmë të ardhmen tonë të përbashkët. /Art Channel/

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia