close
Ekonomi

RAPORTI I QEVERISË: EKONOMISTËT NUK SHOHËN NDRYSHIME

Screenshot_3

Qeveria duhet të fokusohet në rritjen e eksportit dhe inovacionet


Në emisionin Arti i Financës duke komentuar raportin ekonomik të qeverisë në sferën ekonomike, njohësit e këtyre çështjeve thonë se nuk ka pasur ndryshime të mëdha, aq sa edhe është pritur.

Njohësit e çështjeve ekonomike për periudhën një vjeçare të Qeverisë Zoran Zaev në rafshin ekonomik thonë se nuk shohën ndonjë ndryshim. Ata thonë se duhet në mënyrë rrënjësore të ndryshohet qasja e shpërndarjes së subvencioneve.

Profesori universitar Petrit Pollozhani thekson se qeveria më së shumti duhet të fokusohet në rritjen e eksportit dhe në inovacione.

Përndryshe, Kryeministri Zoran Zaev ndër ndryshimet kryesore në fushën e ekonomisë e cilësoi rritjen e rrogës minimale dhe mesatare, heqjen e taksës radio-difuzive si dhe përkrahjen financiare që iu dha ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme. /Xhumadije Ibraimi/

 

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia