close
Rajoni

PRISHTINË: HAPET PANAIRI I LIBRIT

Screenshot_3

100 botues nga trojet shqiptare, me rreth 1500 tituj të rinj


Edicioni i 20-të i panairit të librit, i çelur mbrëmjen e djeshme në Prishtinë ka mbledhur rreth 100 botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe diaspora shqiptare me rreth 1500 tituj të rinj e 5000 të tjerë, të viteve të fundit.

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, tha se “qeveria është e vendosur që të përkrahë botimin, shpërndarjen e librit, duke bërë lehtësira në taksa, me TVSH zero, por edhe me zbatimin e ligjit, i cili do ta garantojë këtë dhe që do të jetë funksional në muajin shtator”.

Daut Demaku, kryetar i Shoqatës së Botuesve të Kosovës, rikujtoi kohën që nga fillimi i organizimit të panaireve. Ndër të tjera, ai porositi që të mbrohet pastërtia e gjuhës shqipe,

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemajl Minxhozi, tha se ky panair ka një veçori të madhe këtë vit,

Në panair pritet të marrin pjesë rreth 100 botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Diaspora. Numri i titujve të rinj do të jetë rreth 1400-1500, ndërsa numri i titujve të viteve të fundit, rreth 5000.Panairin pritet ta vizitojnë studentë, nxënës të shkollave të mesme dhe fillore të Kosovës, qytetarë dhe personalitete të shquara nga jeta akademike, letrare, politike e intelektuale e Kosovës. /Agjencitë/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia