close
Rajoni

LONDËR: THAÇI-KOSOVA E GATSHME PËR KOMPROMISE

z_1527939318-1835324

Ligjëratë në Universitetin e Oxfordit


Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i cili po qëndron në Britani të Madhe, ka mbajtur ligjëratë në Universitetin e Oxfordit, për rrugëtimin drejt pavarësisë. Ai ka folur për zhvillimet aktuale në Kosovë, për procesin e shtetndërtimit si dhe për domosdoshmërinë për vazhdimin e dialogut me Serbinë dhe arritjen e një marrëveshjeje.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, gjatë një ligjërate para studentëve dhe profesorëve të Universitetit të Oxfordit ka folur për dialogun për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.Thaçi ka theksuar se në 20 vjetet e fundit, nga liria deri te shtetndërtimi i suksesshëm, Kosova e ka arritur edhe përmes gatishmërisë që në raste të caktuar të bëjë kompromise.

Presidenti Thaçi është shprehur optimist se Kosova do të bëhet pjesë e BE-së dhe NATO-së, derisa pas arritjes së marrëveshjes ligjërisht të obligueshme me Serbinë, do të bëhet edhe anëtare e OKB-së. /Agjencitë/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia