close
Ekonomi

INKUADRIMI NË BE: ANËTARËSIMI DO TË SJELLË  IMPAKTIN EKONOMIK

Screenshot_3

Duhet menjanohen pengesat për anëtarësim


Marrja e datës së kushtëzuar nga ana e BE-së për çeljen e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian të Maqedonisë dhe Shqipërisë për njohësit e çështjeve ekonomike do të ketë impakt pozitiv në ekonominë e vendit.

Profesori Ruzhdi Matoshi theksoi se tani më duhet menjanohen mangësitë të cilat kanë qenë pengesa për inkuardim. Ai shtoi se nuk duhet gabuar, por përkundrazi duhet dëshmuar se jemi për integrimin euroatlantik.

Matoshi shtoi se inkuadrimi në strukturat euroatlantike do të sjellë pasoja pozitive për vendin.

Përndryshe vendet anëtare të Bashkimit Evropian konfirmuan se dy vendet nisin bisedimet për anëtarësim në qershor të vitit 2019. Deri atëherë Komisioni Evropian është i obliguar ta përgatisë terrenin për çeljen e negociatave, ndërsa vendet kandidate duhet t’i përmbushin të gjitha kushtet e kërkuara. /Xhumadije Ibraimi/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia