close
Sport

BOTËRORI 2026: SHBA, KANADAJA DHE MEKSIKO JANË ORGANIZATORË

A fan holds up a trophy before the 2014 World Cup soccer match between England and Italy in Manaus

SHBA, Kanadaja dhe Meksika kanë fituar të drejtën për të organizuar Kupën e Botës 2026.

Këto tre vende kanë marrë shumë vota se Maroku, që ishte vendi tjetër kandidat.

Bëhet fjalët për një vendim historik për Meksikën, vendi i parë që pret tre Kupa të Botës.
Gjithashtu, kjo do të jetë hera e parë për Kanadanë dhe hera e parë që një Botëror organizohet nga tre vende.

Për kandidaturën e SHBA, Kanadaja dhe Meksika  për organizimin e Botërorit  2026 ka votuar edhe përfaqësuesi i Maqedonisë nënkryetari Muahmed Sejdini. /Agjencitë/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia