close
Ekonomi

ARTI I FINANCËS: FAKTORËT POLITIKË ASRYE PËR JOSTABILITETIN E EUROS

Screenshot_8

Luhatja do të sjellë ndryshime në ekonomitë botërore


Viti 2018 pritet të shpërfaqë momente historike për monedhën europiane- EURO e që ndërlidhet me barazimin e kësaj të fundit me dollarin amerikan. Ky parashikim i institucioneve dhe bankave ndërkombëtare në botë, nuk ka të bëjë vetëm me ndikimin e faktorëve ekonomikë, por edhe atyre politikë. Sipas njohësve të çështjeve ekonomike dollari amerikan ëshhtë i paqëndrueshëm.

Sipas ekonomistit Qenan Idrizi partneriteti i shtetve të Be-së me SHBA-të do të sjellë ndikime në luhatjen e euros.

Se cilat do të jenë efektet e këtij barazimi të dy valutave të fuqishme botërore në rrjedhat e këtushme ekonomike e financiare, konkretisht tek konsumatorët dhe bizneset Drejtori i Bankës për Zhvillim në Maqedoni Qenan Idrizi thekson se nëse ndodh një luhatje e  monedhës euro,  dhe forcim i dollarit amerikan kjo do të reflektohet dhe do të sjell ndryshime edhe në ekonominë e shteteve të ndryshme. /Art Channel/

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia