close
Ekonomi

ARTI I FINANCËS: DIASPORA S’DO TË SHFRYTËZOHET PËR QËLLIME PARTIAKE

Screenshot_8

Ademi: Familjarët s’do të paguajnë tatim


Dërgesat nga diaspora, në Maqedoni vazhdojnë të paraqesin një prej burimeve kryesore të financimit të konsumit të ekonomive familjare. Pikërisht për këto çështje u bisedua në emisionin Arti i Financës me ministrin pa resor të diasporës Edmond Ademi.

Remitencat që pranohen në Maqedoni kryesisht vijnë nga Gjermania, Zvicra, SHBA-ja, Italia, Danimarka, Suedia, Norvegjia, Austria, Franca, Britania e Madhe dhe shtete të tjera. Ministri pa resor Edmond Ademi theksoi se familjarët të cilat pranojnë remitencat nga diaspora nëpëmjet transferave të shpejta nuk do të paguajnë tatim shtetit.

Ademi shtoi se diaspora nuk do të shfrytëzohet për qëllime partiake ashtu siç ishe shfrytëzuar nga qeveria e kaluar.

Përveç remitencave që dërgohen vazhdimisht në Maqedoni, shuma të mëdha të mjeteve financiare shpenzohen nga mërgimtarët e Maqedonisë edhe kur vijnë për pushime, sidomos gjatë stinës së verës. /Xhumadije Ibraimi/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia